Auteur:

Gepubliceerd op: 30-06-2021

Op donderdag 10 juni organiseerde het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie in het kader van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) een webinar voor wie wou kennismaken met het onderzoeksprogramma van het Vlaamse beleidsplan Artificiële Intelligentie.

Sabine Demey, directeur Vlaams AI onderzoeksprogramma, gaf samen met haar collega's Ann Dooms (VUB) en Walter Daelemans (UAntwerpen) toelichting bij het lopende onderzoek in kader van het onderzoeksprogramma Vlaams beleidsplan Artificiële intelligentie. Nathalie Dumarey, programmamanager innovatie en digitale transformatie (VVSG) besprak een aantal concrete realisaties, experimenten en pilootprojecten van Vlaamse steden en gemeenten, terwijl Rob Heyman meer uitleg gaf over de mogelijke valkuilen bij de toepassing van AI, zoals ethiek en regelgeving.  

De opnames van dat webinar vind je terug op de website van EWI.

Heeft de sessie je geïnspireerd om een innovatieproject op te starten en een aanvraag bij PIO in te dienen voor begeleiding en cofinanciering? Klik dan door naar de PIO-oproeppagina. Je vindt er al de nodige info over het indienen van een aanvraag. De uiterste indiendatum is 14 oktober 2021.

Meer weten over artificiële intelligentie en de mogelijkheden en aandachtspunten voor het lokaal bestuur? Neem dan zeker ook eens een kijkje op onze webpagina. Je vindt er heel wat boeiende praktijken en documenten, linken naar gratis opleidingen en een opname van het webinar dat de VVSG hierover een tijd terug organiseerde.

Nathalie Dumarey