Auteur:

Gepubliceerd op: 21-09-2020

Bataljong en het Agentschap Integratie en Inburgering gaan voluit voor een sterk beleid voor jonge inwoners, ongeacht hun achtergrond. Vrije tijd en mogelijkheden voor jongeren om zich te ontplooien zijn daarbij onontbeerlijk. Jammer genoeg nemen jonge nieuwkomers nog te weinig deel aan het vrijetijdsaanbod en is er heel wat onwetendheid aan de aanbodzijde.

Samen met Bataljong creërde het Agentschap daarom een online publicatie vol informatie en inspiratie rond het informeren en oriënteren van jonge nieuwkomers naar een passend vrijetijdsaanbod. Een nieuwe bron aan inspiratie om lokaal mee aan de slag te gaan! 

Op het programma

  • Voorstelling nieuwe info- en inspiratiebundel 
  • Praktijkvoorbeelden aan het woord
  • Aanbevelingen en inspiratie om lokaal aan de slag te gaan

Voor wie?

Voor lokale ambtenaren en schepenen die werken aan de regie, vormgeving of uitvoering van het vrijetijds- en diversiteitsbeleid. Lokale partners en ondersteunende organisaties die met of voor jonge nieuwkomers werken kunnen hier ook hun gading vinden.

Online webinar

Deze informatie- en inspiratiesessie zal online plaatsvinden. Om deel te nemen heb je dus enkel een computer met stabiele internetverbinding en geluid nodig. Het webinar zal niet achteraf te bekijken zijn, dus schrijf je snel in!

 

Henk Keygnaert