VRT en VVSG sluiten samenwerkingscharter Citymarketing

Auteur:

Gepubliceerd op: 17-09-2019

De VRT en VVSG sloten vandaag een samenwerkingscharter Citymarketing. Dat moet in de toekomst zorgen voor een betere spreiding van filmlocaties en meer transparantie.

De VRT zoekt voor haar producties van zowel televisie- als radioprogramma’s en onlineproducties vaak geschikte locaties in Vlaanderen. In bepaalde gevallen financiert de stad of gemeente (in cash en/of natura) een deel van de productie of het evenement. Voor steden en gemeenten past het in hun citymarketingstrategie om een opname bij hen te laten plaatsvinden. Het biedt immers een forum om hun beleid, historiek, specialiteiten, activiteiten, bezienswaardigheden en thema’s onder de aandacht te brengen.

Dit samenwerkingscharter creëert een kader waarbinnen de VRT de VVSG informeert over producties van opnames of evenementen op locatie of in verband met een locatie. De VVSG fungeert op haar beurt als eerste aanspreekpunt voor de VRT met betrekking tot vragen over specifieke producties of evenementen.

De VVSG en de VRT bekijken in de nabije toekomst hoe ze deze samenwerking verder in de praktijk zullen omzetten. Heb je nu al zin om een filmpploeg op het grondgebied van je gemeente te ontvangen, dan kan je dit alvast laten weten aan nathalie.debast@vvsg.be   

Nathalie Debast