Gepubliceerd op: 25-06-2020

Ben je professioneel of beleidsmatig betrokken bij het lokale erfgoed- en cultuurwerk? Dan komt FARO in september naar je toe! Zowel in Diest als in Torhout biedt FARO inspirerende workshops en een adviesgesprek met relevante medewerkers aan.

  • Ben je een gemeentelijke of stedelijke cultuurmedewerker en broed je op een (nieuw) plan voor het erfgoed in jouw gemeente? Kan je hiervoor een klankbord gebruiken?
  • Heb je vragen over het behoud en beheer van het erfgoed in je gemeente of stad, of wil je een breder en diverser publiek bij dit erfgoed betrekken?
  • Wil je als beleidsmaker sterker inzetten op lokaal erfgoed, maar ben je op zoek naar inspirerende voorbeelden en praktijken of ondersteuning?
  • Wil je jouw professioneel netwerk uitbreiden of ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van uw collega's uit de regio?

Als je op een of meerdere van deze vragen 'ja' antwoordde, loont het zeker de moeite om langs te komen tijdens de FARO-zitdag op 15 september.

FARO is het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en adviseert en begeleidt professionele erfgoedmedewerkers en beleidsmakers rond roerend en immaterieel erfgoed. Om zijn dienstverlening - letterlijk - dichter bij jou te brengen, organiseert FARO in september voor het eerst twee zitdagen.

Naast drie workshops over heel uitlopende onderwerpen - erfgoed en onderwijs, behoud en beheer en participatieve methoden - biedt FARO de mogelijkheid aan om een persoonlijk adviesgesprek te boeken. In het aanvraagformulier kan je meteen ook je vragen voor FARO meesturen. Lees alles over de zitdagen op de website van FARO.