Auteur:

Gepubliceerd op: 11-01-2023

Met veel vreugde melden wij het nieuws dat het labo burgerparticipatie verlengd wordt tot en met 2024. De komende twee jaar zullen we goede praktijken blijven inventariseren en verspreiden.

Het labo burgerparticipatie was initieel een driejarige samenwerking tussen kabinet Somers, ABB en de VVSG van 2020 tot en met 2022. Het project was erop gericht om lokale democratische innovaties in een stroomversnelling te brengen door innovatieve methoden van burgerparticipatie te verspreiden.

We plannen per projectjaar drie werkbezoeken te organiseren. Deze zullen open staan voor alle VVSG-leden, hou dus zeker de uitnodigingen in de gaten! Verder blijven we het experiment Right to Challenge en de mogelijke uitrol ervan in Vlaanderen opvolgen.

Tenslotte blijft ook ons digitaal kennisdelingsplatform actief. Je kan er terecht voor goede praktijken, opleidingen, artikels, handleidingen, en Q&A's. Je kan er dus je participatie vraagstukken voorleggen aan andere participatieambtenaren, die graag meezoeken naar oplossingen! Schrijf je in om lid te worden van het digitaal kennisdelingsplatform.

Roman Cluytens