Auteur:

Gepubliceerd op: 16-05-2019

De FOD Volksgezondheid vraagt om mee het centrale nummer 1733 voor niet-dringende medische hulp te promoten. Dit kan bijvoorbeeld in de stembureaus bij de organisatie van de verkiezingen in mei in jouw gemeente. Je kan er affiches aanbrengen in de wachtzones.

Gemeenten waar 1733 actief is, kregen een pakket met affiches. Je kunt meer exemplaren bijbestellen via 1733@health.fgov.be.

Centraal nummer

Wie een dokter van wacht nodig heeft, moest tot voor kort op zoek naar het telefoonnummer van de wachtdienst of wachtpost. Voortaan is het gemakkelijker om een dokter van wacht te bereiken via het centrale telefoonnummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp wordt gekoppeld aan de lokale wachtdiensten.

Nu al maken ruim 9 miljoen mensen gebruik van het nummer 1733 om de dokter van wacht te bereiken in het weekend, op feestdagen en in sommige regio’s ook al op weeknachten. In de toekomst zal het overal in België mogelijk zijn om 1733 te bellen. De patiënt hoeft dan maar één nummer te onthouden, ongeacht waar hij zich bevindt of van waar hij belt.

Info

Alle informatie vind je op www.1733.be

Pieter Plas