Pio innovatie overheidsopdrachten

Gepubliceerd op: 15-09-2019

De Vlaamse overheid lanceerde in maart een nieuwe oproep voor projectvoorstellen in het kader van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Dat programma geeft overheidorganisaties de kans innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen of aan te kopen voor de uitdagingen waarmee je als overheid te maken hebt.

Uit de 29 voorstellen die de PIO-oproep in juni opleverde, heeft het Vlaams Departement voor Economie, Wetenschap en Innovatie 18 innovatieve overheidsprojecten geselecteerd.

Deze oproep lijken enkele lokale besturen hun weg gevonden te hebben naar het programma. Enkele sterke lokale projecten werden dan ook geselecteerd voor ondersteuning en ontvangen tot 50% cofinanciering voor de realisatie van hun idee. Proficiat aan alle besturen!

Word je ook geconfronteerd met een probleem in de werking van jouw bestuur? Ben je op zoek naar een innovatie oplossing voor een uitdaging die zich in jouw gemeente stelt? En kan innovatie hiervoor mogelijk een antwoord bieden?  Dan is de openstaande oproep misschien iets voor jou.

Een project indienen kan nog tot 13 december. Lees meer op de website over de procedure en voorwaarden en ontdek alle geselecteerde projecten. Op 17 oktober organiseert de Vlaamse overheid in Brussel een infosessie over de nieuwe oproep. Iedereen welkom!

Vragen over innovatieve overheidsopdrachten of over innovatie in het algemeen? Dan kan je terecht bij Petra Dombrecht, stafmedewerker juridische zaken en Nathalie Dumarey, stafmedewerker organisatie-ontwikkeling- smart cities.