Auteur:

Gepubliceerd op: 11-04-2019

Op 1 april 2019 stopte de subsidie voor de coördinatiepunten voor de gemandateerde voorzieningen (GMV’s) en startte de nieuwe subsidieregelgeving voor Lokale Loketten Kinderopvang. GMV-coördinatiepunten die op vandaag reeds de opdrachten van een lokaal loket kinderopvang op zich nemen (en dus ook worden), en voor wie de nieuwe subsidie een verlies betekent, kunnen een compensatievergoeding aanvragen.

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan kan je een vergoeding aanvragen voor 50% van het verschil tussen de subsidie die je krijgt voor je Lokaal Loket Kinderopvang en het bedrag dat je kreeg voor je coördinatiepunt GMV.
De voorwaarden en alle informatie vind je in de snelinfo die Kind en Gezin begin deze maand verspreidde. De aanvraag moet uiterlijk gebeuren voor 31 december van het jaar waarin je subsidie als Lokaal Loket Kinderopvang gestart is.

Opgelet! Je kan deze compensatie dus enkel krijgen voor het gedeelte van het jaar waarin je een gesubsidieerd Lokaal Loket Kinderopvang hebt. Je vraagt de subsidie dus best zo snel mogelijk aan. De compensatie geldt voor de periode waarin je een gesubsidieerd Lokaal Loket Kinderopvang hebt en geldt uiterlijk tot 31 maart 2021.

Sofie Delcourt