Gepubliceerd op: 22-12-2021

Met de uitbreiding van het coronavaccin naar kinderen van 5 tot jaar schakelt de vaccinatiecampagne opnieuw een versnelling hoger. Alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar zullen de kans krijgen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De ouders ontvangen in de komende weken een uitnodigingsbrief met meer informatie. Kinderen met onderliggende aandoeningen zullen voorrang krijgen binnen de vaccinatiestrategie.

Nu ook kinderen de mogelijkheid krijgen om zich te laten vaccineren, is het zaak om correcte en duidelijk informatie tot bij de ouders te krijgen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid voorziet daarom in een communicatiecampagne, met heel wat beschikbaar materiaal. 

Op laatjevaccineren.be bundelt het agentschap alle relevante informatie over de vaccinatie van 5 tot 11 jarigen. Ook het infomateriaal kan op deze pagina teruggevonden worden. Momenteel vind je er folders met antwoorden op veelgesteld vragen en een voorbeeld van een uitnodigingsbrief.

Door ouders door te verwijzen bij vragen en het infomateriaal mee te verspreiden via de communicatiekanalen van je lokaal bestuur, kan je helpen om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen en het virus in te dijken.