Auteur:

Gepubliceerd op: 26-09-2019

De Stad Gent heeft een zogenaamde Procura+ award gewonnen in de categorie 'duurzame aankoop van het jaar'. Voor de aanbesteding van werkkledij maakte de Stad voor het eerst gebruik van een 'toolbox', een gids die alle stappen van het productieproces in kaart brengt. Zo moet de producent duurzaamheid en eerlijke lonen garanderen.

De Stad Gent is geselecteerd omwille van de aankoopopdracht voor duurzame werkkledij en de speciaal ontwikkelde 'toolbox' die daarvoor gebruikt werd. De zogenaamde toolbox is een gids die helpt het volledige productieproces voor (werk)kledij in kaart te brengen. Met behulp van de toolbox komt de Stad alles te weten over waar de grondstoffen vandaan komen, waar de kledij geproduceerd en geconfectioneerd wordt en welke garanties er in elke stap zijn op vlak van werkomstandigheden.

De Stad Gent ontwikkelde de toolbox in april 2018 in samenwerking met de VVSG en met de steun van Platforma, een vereniging van Europese koepels van lokale besturen en de Europese Commissie.

Meer weten en de toolbox downloaden.

Leen Van der Meeren