Auteur:

Gepubliceerd op: 14-04-2022

 

De beelden van de oorlog in Oekraïne laten niemand onberoerd. De golf van solidariteit is hartverwarmend, maar toch is het heel belangrijk om je bewust te zijn van je eigen grenzen en ervoor te zorgen dat de steun die je biedt niet schadelijk is voor de kinderen en volwassenen die je probeert te helpen.

Mobile School biedt in een korte video een aantal tips gebundeld die ervoor zorgen dat jouw hulp geen schade berokkent aan de kinderen die je probeert te helpen.

De video is beschikbaar in 10 talen (Pools, Roemeens, Slovaak, Tsjechisch, Hongaars, Duits, Spaans, Frans, Engels, Nederlands). We vragen of er een versie in het Oekraïens gemaakt kan worden.

Naast deze video startten ze in samenwerking met de NGO Save The Children, een mobiele school werking op in Boekarest. Daar komen veel gevluchte gzzinnen toe. Hiervoor vertaalden ze een reeks educatieve materialen naar het Oekraïens.  Alle materialen worden ook gratis downloadbaar ter beschikking gesteld op ons online spelplatform StreetSmart_Play.

 

Sabine Van Cauwenberge