Auteur:

Gepubliceerd op: 06-12-2022

Tot en met 31 maart 2023 loopt een oproep om strategische projecten in uitvoering van het Vlaams ruimtelijk beleid in te sturen aan de Vlaamse overheid. Publieke actoren die een concreet project realiseren komen zo in aanmerking voor een subsidie, tenminste voor zover dat project de ruimtelijke kwaliteit van Vlaanderen vergroot.

Dit betekent dat het project uitvoering moet geven aan het ruimtelijk beleid op bovenlokaal niveau én de actuele beleidsaccenten van de Vlaamse overheid  moet bevorderen. Ook dient er aandacht te zijn voor de interbestuurlijke samenwerking  door op het terrein 'gebiedscoalities' aan te gaan om de realisatie van het project mogelijk te maken. Initiatieven met louter een lokale uitstraling komen dus niet in aanmerking voor een subsidie.  

De projecten die uiteindelijk geselecteerd worden, krijgen een subsidie voor de loon- en werkingskosten van een professionele projectcoördinatie, voor 80% van de gemaakte kosten, tot maximum 100.000 euro per jaar, gedurende maximaal drie opeenvolgende jaren.

Meer info lees je hier

 

 

Xavier Buijs