Auteur:

Gepubliceerd op: 25-06-2019

Naast de projectoproep 'City of Things' die het Agentschap Innoveren en Ondernemen eerder deze week lanceerde voor smart city-projecten van lokale besturen, is er nog een opportuniteit voor projectsubsidiëring, weliswaar enkel voor centrumsteden.

Minister Homans wil immers met de projectoproep 'Slim in de stad' steden met een innovatief en experimenteel concept belonen. Het moet hierbij gaan over projecten die inspelen op specifieke stedelijke uitdagingen, waar er gebruik gemaakt wordt van technologische innovatie en/of (open) data, en waarbij een samenwerking is met andere steden en gemeenten, bedrijven en/of onderzoeksinstellingen.

Voor 2019 is een subsidiebedrag van 435.000 euro beschikbaar. De subsidie bedraagt minimaal 145.000 euro per project. Er moet evenwel sprake zijn van 30% cofinanciering. De realisatie van goedgekeurde projecten moet binnen een periode van drie jaar gebeuren.

Elke centrumstad kan maximaal één concept indienen. Enkel bij samenwerking met andere steden of gemeenten is de indiening van een extra projectconcept mogelijk.

Een projectvoorstel indienen kan tot 7 oktober.

Nathalie Dumarey