Auteur:

Gepubliceerd op: 19-04-2022

Vanaf vandaag kunt u zich als stad of gemeente kandidaat stellen voor de tweejaarlijkse vakjuryprijs ‘Meer Mobiele Gemeente/Stad 2022’. Naast de vakjuryprijs is er ook een publieksprijs waarvoor het grote publiek vanaf eind juni zal kunnen stemmen op zijn favoriete meer mobiele stad of gemeente.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters zal de prijzen uitreiken op de themadag rond toegankelijke mobiliteit op 3 oktober. Op die themadag kunt u zich laten informeren en inspireren rond het Masterplan Toegankelijkheid en concrete realisaties van andere lokale besturen.

Dien uw dossier ten laatste op 15 juni in

Levert uw stad of gemeente inspanningen om mobiliteit toegankelijker te maken? Stel u dan nu kandidaat voor de vakjuryprijs ‘Meer Mobiele Gemeente/Stad 2022’. De prijs wordt in 3 categorieën uitgereikt: 

  • Kleine gemeente of stad: minder dan 20.000 inwoners
  • Middelgrote gemeente of stad: tussen 20.000 en 50.000 inwoners
  • Grote gemeente of stad: meer dan 50.000 inwoners

De winnaar in elke categorie krijgt een budget van 50.000 euro om te besteden aan een project rond toegankelijke mobiliteit én mag zijn project voorstellen op de themadag op 3 oktober.

Masterplan Toegankelijkheid

Meer Mobiele Gemeente/Stad’ is een initiatief dat kadert in het Masterplan Toegankelijkheid. Dat is een actieplan om de halte-infrastructuur van het openbaar vervoer tegen 2030 meer toegankelijk te maken. Het staat in het Vlaams regeerakkoord en past in de nieuwe Vlaamse mobiliteitsvisie van basisbereikbaarheid. 50% van de haltes van het kernnet en aanvullend net moet toegankelijk zijn tegen 2030 zodat ongeveer 70% van de reizigers kan rekenen op een toegankelijke rit.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht op onderstaande websites of bij de medewerkers van het Gemeentelijk Ondersteuningsplatform Vervoerregiowerking.


Guido Vaganée - guido.vaganee@vvsg.be

Michiel Apers - michiel.apers@vvsg.be

 

 

Michiel Apers