lachgasfles op straat

Auteur:

Gepubliceerd op: 03-04-2023

Gaspatronen, gasflessen en gascilinders horen niet thuis in het restafval, ook niet als ze leeg of bijna leeg zijn. Veel mensen weten dat niet en ook de communicatie hierover op websites van verkopers is niet altijd correct. Vooral lachgasflessen zijn populair en worden vaak onjuist weggegooid, maar ook andere drukhouders zoals campinggas, heliumflessen … durven in het restafval te belanden.

Gasflessen in het restafval kunnen gevaren met zich meebrengen tijdens inzameling en verwerking. In de verwerkingsinstallatie kunnen ze voor ontploffingen zorgen. Dit vormt een ernstig risico voor de veiligheid van mensen en installaties. Het is daarom van groot belang dat iedereen zijn steentje bijdraagt om  gasflessen op de juiste manier te sorteren. Zo kunnen we samen de veiligheid van mens en milieu garanderen. Een correcte en duidelijke communicatie over waar naartoe met gasflessen draagt hieraan bij.

De pagina Waar naartoe met gasflessen? zet alles op een rijtje. De sorteerinstructies kunnen je helpen om inwoners correct te informeren. Je kan ze opnemen in gemeentelijke communicatie over gasflessen algemeen maar ook in communicatie gerelateerd aan de problematiek van het gebruik van lachgas. 

Sara Coessens