Auteur:

Gepubliceerd op: 21-01-2020

Steeds meer lokale besturen gaan aan de slag met de Duurzame-Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s). Mensen vertrouwd maken met de SDG’s is een cruciale eerste stap om vervolgens tot actie over te gaan, maar ook om draagvlak te creëren voor de nodige beleidsmaatregelen die bijdragen aan de SDG’s. De VVSG helpt je daar bij. Deze week stellen wij drie nieuwe formats ter beschikking om te sensibiliseren over de SDG’s:

  1. SDG-bierviltjes

Wil jij je burgers of collega's inspireren om zelf hun steentje bij te dragen aan de SDG's? Verspreid dan deze bierviltjes met telkens drie concrete tips voor persoonlijke actie per SDG.

Tip: Laat de viltjes drukken op gerecycleerd karton.

  1. SDG-vlaggen

Een mastvlag of beachvlag met de 17 SDG-logo's is leuk sensibiliseringsmateriaal voor interne en externe evenementen. Download hier een SDG-mastvlag (150x100cm) of SDG-beachvlag (60x230cm).

Tip: Verschillende producenten kunnen vlaggen afdrukken op gerecycleerde PET-flessen of ander duurzaam materiaal.

  1. SDG-droomkaartje

Heel wat gemeenten schakelen hun burgers, scholen of duurzame helden in om duurzame dromen voor de toekomst te verzamelen die nadien overhandigd worden aan het bestuur. Wil jij een gelijkaardige actie opstarten? Gebruik dan dit droomkaartje.

De VVSG leent geen materiaal uit om te sensibiliseren over de SDG’s, maar stelt wel de formats ter beschikking zodat je gemakkelijk zelf het materiaal kan aanmaken. Wil je ook inhoudelijk aan de slag gaan met de SDG’s? Bekijk dan zeker onze publicaties en tools rond SDG’s en beleidsplanning.

Jules De Winter