Auteur:

Gepubliceerd op: 16-09-2020

Deze week zetten we enkele relevante initiatieven rond lokale voedselstrategie in de kijker. Laat je inspireren door de praktijken van Stad Oostende en het OCMW van Brugge en maak kennis met een online omgeving voor lokaal, circulair voedselbeleid.

Lokale horeca en korte keten:

Stad Oostende heeft topchef Kobe Desramaults, bekend van restaurants In de Wulf en Chambre Séparée, als culinaire curator van Oostende aangeduid. Hoe kan een culinaire curator de lokale horeca linken aan de lokale boeren ? Bekijk hier het interview met Marcel Vanthilt. Voor meer info kan je terecht bij Kathy Belpaeme.

Voedselverpilling opnemen in het bestek:

Ruddersstove, de maaltijdzorgorganisatie van het OCMW van Brugge zal bij het toekennen van contracten aan de leveranciers vragen om voedseloverschotten te schenken aan sociale organisaties. Het interview kan je hier lezen en wie graag wat extra duiding wil kan altijd een mailtje sturen naar Frieda De Koninck.

Maak deel uit van een voedselnetwerk:

Stuur een mail naar Steven Desair om lid te worden van de Teams groep 'Lokaal Circulair Voedselbeleid'. Lokale besturen uit alle hoeken van Vlaanderen kunnen in deze groep hun ervaringen, praktijkvoorbeelden, struikelblokken en uitdagingen delen. 

Steven Desair