Auteur:

Gepubliceerd op: 19-05-2021

Vanaf 25 mei kunnen 5 eerstelijnszones in een pilootproject aan de slag gaan met het nieuwe 'Samenwerkingsplatform voor Uitbraak Management', ofwel SUM. Gedurende 3 weken zullen ELZ Baldemore, Dender, Gent, Middenkempen en Zuiderkempen in samenwerking met hun lokale besturen het nieuwe platform kunnen uittesten. Op basis van hun ervaring en feedback - bijvoorbeeld op vlak van bugs en fouten in de data - wordt SUM geoptimaliseerd voor brede uitrol in alle eerstelijnszones

In eerste instantie zal SUM gebruikt worden voor het uitvoeren van casemanagement voor persoonlijke samenkomsten, denk hierbij aan een privéfeestje thuis, een huwelijk, een begrafenis of een BBQ met vrienden. Indien de Federale Regering beslist om een registratieplicht in te voeren, kan in een later stadium ook bron- en clusteronderzoek en casemanagement voor onpersoonlijke samenkomsten, zoals op café of in een restaurant, toegevoegd worden.

Aangezien deze registratieplicht bij onpersoonlijke samenkomsten momenteel ontbreekt kan er op heden nog geen casemanagement uitgevoerd worden. De eerste resultaten van dit pilootproject worden verwacht tegen vrijdag 11 juni.

Veerle Cortebeeck