Auteur:

Gepubliceerd op: 23-01-2020

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen - dus ook in jouw gemeente of stad. Op dit moment geeft gemiddeld 3% van alle Vlamingen bloed. Dat wil het Rode Kruis dit jaar graag beter doen. Als in 2020 4% van de bevolking doneert, zijn er meer donoren om de bloedvoorraad op peil te houden.

Ook jouw gemeente of stad kan het Rode Kruis helpen om dat extra procent te halen. Bekijk de interactieve kaart om te zien hoeveel donoren jouw gemeente vandaag telt. Help je mee om van jouw gemeente of stad een nóg warmere plek te maken? Je hebt vast ook vrijgevige inwoners die bereid zijn om iets voor elkaar te doen. Helpen kan door de resultaten van jouw gemeente te delen op de Social Media of door aandacht te besteden aan deze campagne via de communicatiekanalen van de gemeente. Samen helpen we Rode Kruis-Vlaanderen aan de 4% donoren!

Goed om weten: Waar je gaat doneren is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats. Rode Kruis-Vlaanderen kijkt immers naar je woonplaats en niet naar waar je je goede daad hebt gedaan. Je kan dus met een gerust hart in een buurgemeente of in een van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren. Kijk waar en wanneer je kan gaan doneren.

Veerle Cortebeeck