Auteur:

Gepubliceerd op: 30-05-2023

In de Commissie Mobiliteit en Openbare Werken (12/01/2023) van het Vlaams Parlement meldde minister Peeters dat de autonomie wat betreft het aanbesteden van deelsystemen binnen Vervoer op Maat (VOM) terug naar de vervoerregio wordt gedelegeerd. Concreet betekent dit dat elke vervoerregio de autonomie krijgt om zelf te beslissen in welk model ze wil stappen om deelsystemen te organiseren. Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor de uitrol van de deelsystemen. Niet elk operationeel scenario zal wenselijk of mogelijk zijn voor elke vervoerregio.

Door voor autonomie per vervoerregio te kiezen, kan de vervoerregio zelf beslissen met welke deelsysteempartners ze in zee wil gaan om zo op een vlottere manier de uitrol op het terrein te verzekeren.

Doelstelling

Deze Request For Information (RFI) wordt georganiseerd door VVSG & VLINTER. De bevraging heeft als doel zicht te krijgen op de markt betreffende de beschikbaarheid, de kwaliteit, de te verwachten kosten en haalbaarheid qua timing voor de aanschaf of ter beschikkingstelling van deelmobiliteit die bestaan uit deelauto’s en/of deelfietsen.

Praktische info

Aan alle deelnemende partijen wordt verzocht om alle vragen in dit document te onderzoeken en te beantwoorden ten laatste tegen 12 juni 2023. Er zijn twee reactiemogelijkheden voorzien waar aanbieders gebruik van kunnen maken en die  desgewenst ook gecombineerd kunnen worden.

Elke respondent kan uiterlijk 12 juni 2023 om 9u00 een schriftelijke toelichting op basis van de vragenlijst  in de vorm van een nota bezorgen via elektronische indiening in de vorm van een e-mail aan guido.vaganee@vvsg.be.

VVSG & VLINTER organiseren daarnaast op maandag 12 juni 2023 een RFI-dag  waarop elke  aanbieder de mogelijkheid krijgt om hun aanbod nader toe te lichten. U wordt aangemoedigd hieraan deel te nemen. Vertegenwoordigers van VVSG, VLINTER, Departement Mobiliteit en Openbare werken en lokale besturen krijgen op dat moment de kans extra vragen te stellen of toelichting te vragen bij de antwoorden op de vragenlijst.

De fysieke RFI-dag zal plaatsvinden in congrescentrum:

DE WINKELHAAK | HOUSE OF C – Lange Winkelhaakstraat 26 - 2060 Antwerpen – België T +32 3 727 10 30 vanaf 9.30u

U dient uw aanwezigheid te bevestigen voor 5 juni 2023 via guido.vaganee@vvsg.be. U krijgt dan een bevestiging met het tijdsblok dat aan u zal toegewezen worden. Mogelijke penhouders mogen na het versturen van het mailtje gewoon fysiek aansluiten op de RFI.

Meer info over de procedure

Je kan de exacte procedure en de vragen van de RFI raadplegen. Deze ziijn ook te raadplegen via e-notification.

 

 

 

 

Michiel Apers