Auteur:

Gepubliceerd op: 17-04-2023

Naarmate de duurzame warmtetransitie vordert komen bij steden en gemeenten vaker klachten binnen rond geluidsoverlast veroorzaakt door warmtepompen.

VVSG Netwerk Klimaat en Warmtepomp Platform (ODE Vlaanderen) hebben daarom recent een 'Werkgroep Geluid Warmtepompen' opgestart. Daarin wordt samen met een aantal steden en gemeenten, het Vlaamse departement Omgeving, warmtepompproducenten en vertegenwoordigers van de bouwsector gewerkt aan een code van goede praktijk rond geluidregelgeving m.b.t. warmtepompen.

Het doel van deze code van goede praktijk is tweevoudig:

  1. steden en gemeenten en/of de Vlaamse Overheid inhoudelijke input aanleveren bij het uitwerken van doeltreffende regelgeving
  2. ervoor zorgen dat de regelgeving in alle Vlaamse steden en gemeenten uniformer wordt.

Als eerste stap wil het VVSG Netwerk Klimaat in kaart brengen welke relevante lokale regelgeving vandaag reeds in voegen of in opmaak is. Daarnaast weten we ook graag waar steden en gemeenten tegenaan lopen en waar er ondersteuning nodig is. Die informatie willen we graag verzamelen aan de hand van een korte bevraging. Mogen we 10 minuutjes van je tijd vragen om ze in te vullen aub?

Heb je naast de zaken die in de bevraging aan bod komen nog vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact op te nemen met gawein.vandaele@vvsg.be

Gawein Van Daele