Auteur:

Gepubliceerd op: 15-05-2019

Eind maart 2019 2019 nodigde VVSG alle schepenen economie uit voor de eerste editie van haar Regionale Overlegtafels Economie voor Schepenen, kortweg ROS.

Bij het begin van een nieuwe legislatuur is een kwaliteitsvol en relevant aanbod om aan de slag te gaan in de (nieuwe) rol van schepen economie meer dan welkom. Torhout, Herentals, Wetteren, Aarschot en Zonhoven stonden telkens garant voor een gastvrije ontvangst van in totaal 75 schepenen economie. Tijdens de ROS namen ervaren schepenen het woord, werd ruimte gemaakt voor een inhoudelijke dialoog over enkele cruciale uitdagingen, maakten we hen wegwijs in het ruime aanbod van VVSG en VLAIO én werd een platform geboden voor informele netwerking met de collega’s uit de ruime regio.

De ROS kon na afloop rekenen op een positieve beoordeling van de deelnemers. Om de verwachtingen bij de organisatie van toekomstige overlegtafels voor schepenen zoveel mogelijk in te lossen, werd met een korte schriftelijke bevraging gepolst naar de grootste uitdagingen op vlak van gemeentelijk economisch beleid en wat hun verwachtingen zijn van VVSG. Wij bundelden deze info en gaan ermee aan de slag voor de ROS in het najaar.

De VVSG organiseert al geruime tijd regionale overlegtafels (ROT’s) voor ambtenaren economie, met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Met de ROS – voor schepenen- hebben we nu ook een aanbod op hun maat.

 

Vicky De Kock