Auteur:

Gepubliceerd op: 05-09-2019

De zomervakantie ligt achter ons en het belooft opnieuw een goed gevuld najaar te worden voor iedereen. We laten je graag kennismaken met ons programma voor de komende maanden. Neem je agenda bij de hand en noteer meteen alle niet te missen VVSG regionale overlegtafels economie voor schepenen of ambtenaren economie. Van de ROS (voor schepenen), over de ROT (voor ambtenaren economie) en de ROM (voor marktleiders), maar evengoed een thematische opleiding horeca en onze erg gegeerde basisopleiding voor nieuwe ambtenaren economie,... Je vindt het allemaal terug in dit overzicht.

We bijten de spits af met een 2de bijeenkomst van onze Regionale Overlegtafel voor Schepenen economie (ROS) waar we, op basis van onze korte rondvraag in het voorjaar, kiezen voor het thema ‘Van leegstand naar leegstond’.

De ROS vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2019 (Hasselt), donderdag 3 oktober (Lier), dinsdag 15 oktober (Merelbeke), donderdag 17 oktober (Tervuren) en dinsdag 22 oktober (Oostkamp).

Voor de Regionale Overlegtafel voor ambtenaren economie (ROT) werpen we een blik op de actualiteit. Ondanks het uitblijven van nieuwe regeringen, traden/treden er ook dit jaar heel wat nieuwe regels in werking. Neem deel en wees weer helemaal up-to-date voor 2020.

Op dinsdag 12 november (Kortenberg), donderdag 14 november (Borgloon), donderdag 21 november (Nijlen), vrijdag 22 november (Destelbergen) en vrijdag 29 november (Staden).

Om 2020 meteen in schoonheid te starten organiseren we de Regionale Overlegtafels voor marktleiders (ROM) in de tweede helft van januari. Dit keer gaat alle aandacht naar de manifestaties in al hun vormen en soorten: van rommelmarkten tot occasionele verkopen met niet-commercieel karakter, van braderijen tot boerenmarkten,…

Wie graag op korte termijn zijn of haar kennis over horeca wil aanscherpen, houdt maandag 4 november vrij voor onze eerste thematische opleiding over horeca. Met de komst van allerlei nieuwe en creatieve concepten is de horecaregelgeving vaak een kluwen. Of kreeg je recent nog de opdracht in je gemeente om het terrasreglement onder de loep te nemen? Hoe zit dat nu precies met drankvergunningen: welke vergunning is van toepassing?

Startte je recent in de gemeente als aanspreekpunt of ambtenaar economie of kreeg je dienst economie zopas een nieuwe collega erbij? Dan is onze basisopleiding voor nieuwe ambtenaren economie een echte aanrader. Tijdens een 4-daagse opleiding nemen we je mee in een economisch bad en laten we je kennismaken met een uitgebreid pakket van onder andere gemeentelijke dienstverlening economie, ambulante handel en kermissen, kansspelen, bedrijfshuisvesting, ondernemingsdata en het detailhandelsbeleid van steden en gemeenten.

De volgende basisopleiding vindt plaats in Brussel op dinsdag 24 maart 2020, dinsdag 28 april 2020, dinsdag 12 mei 2020 en dinsdag 26 mei 2020.

Je ontvangt binnenkort een persoonlijke uitnodiging via mail voor bovenstaande overlegtafels en opleidingen met mogelijkheid om in te schrijven (economie@vvsg.be).

Al deze bijeenkomsten worden georganiseerd met steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Vicky De Kock