Gepubliceerd op: 03-02-2021

In 2008 lanceerde Europa de burgemeestersconvenant, met de ambitie om lokale besturen samen te brengen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie te behalen en zelfs te overtreffen. Intussen werd al een tweede burgemeestersconvenant gelanceerd om gemeenten te engageren om 40% minder broeikasgassen uit te stoten tegen 2030. 

De burgemeeestersconvenant is een groot succes in Vlaanderen: zo werd de burgemeestersconvenant 2020 door 231 Vlaamse gemeenten ondertekend. Voor de burgemeestersconvenant 2030 merken we dat nóg meer lokale besturen zich engageren. Uit een recente update blijkt dat reeds 245 gemeenten, goed voor 81%, de burgemeestersconvenant ondertekenden.

Het Netwerk Klimaat heeft daarom een update gemaakt van het overzicht van de ondertekening. De update kan je raadplegen op de pagina 'ondertekening van de Burgemeestersconvenant'. Heeft jouw gemeente de burgemeestersconvenant 2030 wel ondertekend, maar werd dit niet opgenomen in het overzicht? Neem dan contact op met elke.detaeye@vvsg.be.