Auteur:

Gepubliceerd op: 06-10-2020

Op zondag 11 oktober gaat de Week van het Bos van start. Spelen en leren in het bos heeft een positieve impact op de gezondheid en creativiteit van kinderen. Tijdens de feestweek van het bos willen Natuur en Bos en BOS+ kinderen dan ook aanmoedigen om de bossen te ontdekken en naar hartenlust te ravotten. Zorgt jouw lokaal bestuur ervoor dat de boodschap zo luid mogelijk weerklinkt?

Het thema van deze Week van het Bos is ‘ravot je rot’. Om zoveel mogelijk kinderen, ouders en grootouders goesting te geven om de natuur in te trekken, heeft men enkele ludieke en leerrijke initiatieven uitgewerkt. Van inspirerende lespakketten voor het kleuter- en onderwijs - met een scala aan opdrachten en uitdagingen op maat van kinderen en gezinnen - tot de opening van drie splinternieuwe multimovepaden en een helder online overzicht van de permanent toegankelijke speelzones.

Surf naar de website van Natuur en Bos voor alle info over de feestweek. Gaat je lokaal bestuur aan de slag met de Week van het Bos? Gebruik dan zeker de hashtag #weekvanhetbos.

Tomas Coppens