Auteur:

Gepubliceerd op: 19-04-2020

De jaarlijkse vastenperiode voor de moslimgemeenschap, de Ramadan, start nu vrijdag 24 april en duurt tot zondag 24 mei. De maatregelen tegen corona hebben ook heel wat invloed op de beleving van de Ramadan. Heel wat steden en gemeenten en organisaties nemen intiatieven om hun gemeenschappen zo goed mogelijk te informeren.

Communicatiemateriaal Stad Gent

De stad Gent maakte in samenwerking met Vereiniging van Gentse Moskeeën heel wat communicatiemateriaal:

Info Fedasil

Fedasil ontwierp 3 affiches om op te hangen in het LOI of OCMW

 

Video van minister van Samenleven Bart Somers

Ook Bart Somers, Vlaams minister van Samenleven lanceerde een ramadan-filmpje. Met onderstaand filmpje wil de minister samen met gezagsfiguren uit de moslimgemeenschap en de burgemeesters van Antwerpen, Genk, Gent en Leuven, de moslimgemeenschap op het hart drukken de coronamaatregelen ook tijdens de Ramadan te blijven volgen.

Hoe informeer je jongeren over de ramadan in lockdown?

WAT WAT informeert in opdracht van de Vlaamse overheid jongeren tussen de 11 en 24 jaar, zowel in spannend als moeilijke momenten. WAT WAT empowert jongeren met informatie, en verwijst hen door naar de gepaste hulplijn als dat nodig is. Op www.watwat.be/corona vinden jongeren antwoorden op hun vragen. Al meer dan 100.000 jongeren surften sinds het begin van de coronacrisis naar WAT WAT, op zoek naar informatie. Voor jonge moslims ontwikkelde WAT WAT enkele artikels:

 

De WAT WAT website is zo ontwikkeld dat de artikels ook makkelijk en netjes kunnen worden geprint. 

Sabine Van Cauwenberge