Auteur:

Gepubliceerd op: 26-04-2023

Binnenkort kunnen steden en gemeenten locaties voor snelladers op publieke grond voorstellen aan het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW). Nadat de locaties zijn ingediend, zal het MOW een potentieelanalyse uitvoeren om te bepalen of ze geschikt zijn voor aanbesteding. Vervolgens worden de definitieve locaties in batches op de markt gebracht en via een concessie gerealiseerd.

Om in aanmerking te komen, moeten de voorgestelde locaties voldoen aan de locatiecriteria die zijn opgesteld door het Departement MOW. Momenteel is het departement bezig met de afronding van een 'Leidraad Locatiecriteria', die binnenkort beschikbaar wordt gesteld aan steden en gemeenten via de website voor milieuvriendelijke voertuigen.

Het Departement MOW organiseert een webinar om meer informatie te geven over het proces van locatievoorstellen en de aanbesteding van de definitieve locaties. Het webinar zal plaatsvinden op 4 mei 2023 van 13u30 tot 16u30 en op 9 mei 2023 van 9u30 tot 12u00 (met, voor alle duidelijkheid, dezelfde inhoud).

Op 22 mei 2023, tot slot, organiseert VSV een studiedag over de uitrol van publieke laadinfrastructuur.

Erwin Debruyne