Auteur:

Gepubliceerd op: 19-06-2020

Wegens groot succes verlengt de Vlaamse Regering de eerdere open oproep naar scholen, lokale besturen en andere initiatiefnemers voor de organisatie van zomerscholen deze zomer. De uiterste indiendatum is dinsdag 7 juli. Lokale besturen kunnen als primaire aanbieder volledig autonoom deze zomerschool organiseren en hiervoor een subsidie ontvangen.

Het doel van de zomerscholen is om maatwerk op individueel niveau aan te bieden aan kleine groepen kinderen en jongeren, zodat zij (én hun leerkrachten en ouders) in topvorm zijn voor volgend schooljaar.

Opgelet: 

  • Heb je in de eerste ronde (met deadline 5 juni 2020) al een aanvraag ingediend en is je aanvraag geselecteerd? Dan kan je alleen een volledig nieuwe aanvraag indienen in de tweede ronde wanneer er sprake is van een uitbreiding. Andere aanpassingen zijn niet mogelijk.
  • Heb je in de eerste ronde al een aanvraag ingediend, maar is je project niét geselecteerd? Dan kan je een nieuwe aanvraag indienen in de tweede ronde.
  • Heb je nog geen aanvraag ingediend in de eerste ronde? Dan kan je dat probleemloos in de tweede ronde doen.
  • De lijst met zomerscholen die in de pers verschenen is op 9 juni 2020, is de lijst met aanvragen van zomerscholen uit de eerste ronde. Het is geen lijst met geselecteerde zomerscholen. De selectie is nog volop bezig. Zomerscholen komen voor eind juni te weten of zij wel of niet geselecteerd zijn.

De verwachtingen van de COVID-19 zomerschool:

  • Minstens 10 dagen in juli of augustus wordt een leertraject op maat gekoppeld aan sport, spel en cultuur.
  • Deelname is vrijwillig.
  • De zomerschool is gratis voor de deelnemers, want de Vlaamse Regering voorziet een vergoeding van 25 euro per dag per leerling.
  • De lokale besturen en de scholen kunnen bij de organisatie samenwerken met externe partners zoals jeugdwerking en andere organisaties die bezig zijn met leerondersteuning.

Voor meer info over de zomerscholen kan je terecht op de website van de Vlaamse overheid.

Sabine Van Cauwenberge