Auteur:

Gepubliceerd op: 27-07-2021

De Vlaamse regering lanceert een oproep voor projecten die inzetten op het verbeteren van de relatie tussen jongeren en politie. Op deze manier wil de regering inzetten op het herstellen van het wederzijdse vertrouwen, het respect voor elkaar en de algemene veiligheid. Concreet richt de oproep zich op maximaal 6 projecten, waarvan één per provincie of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het project kan zich binnen de provincie op een specifieke regio focussen, maar steeds met aandacht voor de grootstedelijke problematiek waar dit thema sterk leeft. De oproep geeft ruimte voor nieuwe initiatieven, alsook voor verdieping of opschaling van al bestaande trajecten.

Indieners moeten minstens een duurzame samenwerking voorleggen tussen jeugdorganisaties, politiezones en een organisatie met expertise op het vlak van bemiddeling en herstelgericht werken. Geen vereiste, maar wel een meerwaarde voor het project is de betrokkenheid van lokale besturen. Deze actoren moeten zich van bij de start engageren op basis van een gedeelde visievorming, strategische doelen en concrete engagementsverklaringen in de subsidieaanvraag.

Een aanvraag kan je indienen vanaf eind augustus tot 30 september 2021. De doorlooptijd van de projecten bedraagt maximaal twee jaar. Het maximale bedrag dat wordt toegekend, is 90.000 euro per project. Voor meer info bij de oproep kan je terecht op de website van het departement cultuur, jeugd en media.

Heb je verder nog vragen kan je steeds terecht bij:

Maarten De Waele