Auteur:

Gepubliceerd op: 19-04-2022

Hoe langer een zieke medewerker afwezig blijft, hoe moeilijker het wordt om opnieuw aan de slag te gaan. Toch is opnieuw beginnen werken net vaak wat jouw werknemer wil. Daarom zijn een goede follow-up en begeleiding bij de werkhervatting cruciaal.

De wetgever verplicht al sinds 2016 om langdurig zieken te begeleiden bij hun terugkeer naar de werkvloer en dit via een re-integratietraject. Maar een goed re-integratiebeleid werkt enkel als het ‘handen en voeten’ krijgt en niet enkel op vlak van visie wordt uitgewerkt. Wil jij je re-integratiebeleid vormgeven en uitrollen? Heb je hierbij nood aan ondersteuning van een expert én wil je tegelijk leren uit goede praktijken van andere lokale besturen? Laat je inspireren en ondersteunen door Diverscity en AddSpice met het LaboLokaal-project ‘Re-integratie van langdurig zieken’.

Via een programma van lerende netwerken en individuele coaching door expert Veerle Van den Bosch (AddSpice), nemen we je mee in de wereld van re-integratie. Elk geselecteerd bestuur krijgt een financiële ondersteuning van €5000 waarmee het grootste deel van de individuele sessies, lerende netwerken en begeleiding kunnen worden bekostigd. Daarnaast vragen we van het lokaal bestuur een eigen bijdrage van €2500.

We bieden ieder deelnemend bestuur

  • een individueel online startgesprek
  • 5 individuele begeleidingssessies op maat (max. 3 uur)
  • 5 lerende netwerken
  • een terugkommoment

Heb je interesse in dit project? Kom naar onze digitale infosessie op 6 mei van 14u tot 15u of teken meteen in op onze LaboLokaal-projectoproep ‘Re-integratie van langdurig zieken’. Meer info vind je op de website van Diverscity. 

Sofie Van Caenegem