Auteur:

Gepubliceerd op: 21-03-2023

Na het grote succes van de projectoproep digitale inclusie in 2022, herhaalt de POD Maatschappelijke Integratie in 2023 de projectoproep “E-inclusion for Belgium – OCMW’s”.

Deze projectoproep wordt gefinancierd dankzij de relancemiddelen van de Europese Unie. Het biedt OCMW’s een kans om e-inclusieprojecten op te starten of bestaande e-inclusieprojecten verder uit te bouwen.

Werd je vorig jaar niet geselecteerd, maar wil je met jullie project een tweede kans wagen? Waren jullie nog volop bezig met het opzetten van een samenwerking voor digitale inclusie? Had je vorig jaar niet genoeg tijd om jouw inzending af te werken? Wil jullie (samenwerkingsverband van) OCMW(’s) starten met een e-inclusieve werking? Lees dan zeker verder.

De oproep richt zich naar projecten die werk maken van digitale inclusie door o.a.:

  • het uitbouwen van een ondersteuningsnetwerk voor kwetsbare groepen;
  • het verbeteren van vaardigheden van kwetsbare groepen;
  • het verbeteren van vaardigheden van hulpverleners en/of 
  • het verbeteren van digitale toegankelijke dienstverlening door onder andere het toepassen van e-inclusion by design principes.

Deadline om in te dienen is 14 mei 2023 (middernacht). Alle informatie over deze projectoproep vind je op deze website.

Q&A-webinar op 30 maart

Heb je nog vragen over de projectoproep? Schrijf je dan in op het Q&A-webinar op donderdag 30 maart 2023 om 9 uur!

Tijdens dit webinar licht Digilab kort de inhoud van de projectoproep toe, om vervolgens dieper in te gaan op jullie vragen en bedenkingen.

Joke Van Dyck