Auteur:

Gepubliceerd op: 12-05-2022

Het Digilab-team van de POD Maatschappelijke Integratie lanceert de projectoproep “E-inclusion for Belgium – OCMW 2022”.

Deze projectoproep biedt OCMW’s een kans om projecten op te starten of verder uit te bouwen om digitale inclusie van kwetsbare meerderjarige personen te vergroten. Dit door ongelijkheden in digitale vaardigheden te verminderen en de toegang tot essentiële diensten te verbeteren.

Het team hoopt dat OCMW’s een projectvoorstel indienen samen met partners, die erg gevarieerd kunnen zijn. Voor begeleiding voor en tijdens het project kan je rekenen op het Digilab-team en op wetenschappelijk begeleide intervisies tijdens de loop van het project.

Je kan een project indienen tot ten laatste 15 augustus 2022. Projecten kunnen worden gefinancierd van november 2022 tot oktober 2023 (1e jaar). Projecten kunnen meerdere jaren lopen, tot ten laatste oktober 2025.

Je leest alles over de projectoproep op de website van E-inclusion for Belgium.

Terugkommoment op 30 mei

Heb je nog vragen over de projectoproep “E-inclusion for Belgium – OCMW 2022”? Wil je de aanvraag voorbereiden maar zijn er nog zaken onduidelijk?

Op maandag 30 mei 2022 van 9u tot 10.30u kan je deelnemen aan een terugkommoment. Het Digilab-team bespreekt dan de veelvoorkomende vragen en beantwoordt je vragen.

Schrijf je alvast in voor dit infomoment. Zit je nu al met vragen? Dan mag je deze bij je inschrijving zeker doorgeven.

Wat doet VVSG

De VVSG moedigt de lokale besturen aan om werk te maken van een e-inclusiebeleid. Deze federale projectoproep E-inclusion for Belgium staat naast en is aanvullend aan de Vlaamse projectfinancieringen zoals de projecten binnen het actieplan Iedereen Digitaal en Digibanken.

De VVSG ondersteunt lokale besturen bij hun e-inclusiebeleid door kennisdeling en netwerking, de ontwikkeling van tools en instrumenten en de opleiding digitale-inclusiecoach.

Wie lid wil worden van het lerend netwerk e-inclusie van VVSG en Mediawijs, kan zich aanmelden via dit formulier.

Joke Van Dyck