Auteur:

Gepubliceerd op: 26-04-2022

Tot 17 juni liep het openbaar onderzoek over het ontwerp-PAS en de plan-MER erbij. Tijdens het openbaar onderzoek konden alle belanghebbenden (burgers, organisaties, adviesinstanties, besturen) opmerkingen geven over het PAS.

De programmatische aanpak stikstof (PAS) wil de stikstofdepositie op Europees beschermde natuur structureel terugdringen. De PAS moet tevens het kader bieden voor de vergunningverlening. 

Het ontwerp PAS en het ontwerp plan-MER kan u hier raadplegen. Daar vindt u ook een video met een ingesproken powerpoint die de PAS toelicht.

Het departement Omgeving organiseerde een digitale infosessie over het ontwerp PAS en het ontwerp plan-MER voor lokale overheden op 10 mei. De presentaties en de video vindt u hier.

Het proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek en de opmerkingen en bezwaren die tijdens het openbaar onderzoek werden ingediend, moet de gemeente tegen 17 juli 2022 bezorgen aan de Vlaamse overheid (departement omgeving) worden bezorgd.

Voor het eventuele advies van het college van burgemeester en schepenen is de deadline 1 augustus.

De Boerenbond en de milieubeweging stuurden aan de gemeenten aanbevelingen om op te nemen in hun advies. De provincieraad van West-Vlaanderen publiceerde eind juni haar advies.

Meer info voor VVSG-leden: Steven Verbanck

Steven Verbanck