Auteur:

Gepubliceerd op: 16-12-2022

Wil jouw gemeente of afvalintercommunale de komende jaren sterk inzetten op een zwerfvuil- en sluikstortbeleid? Wil je de zwerfvuilproblematiek op een bepaalde locatie graag aanpakken? Ga je binnenkort aan de slag met je vuilnisbakken? Dan kan je als lokaal bestuur ook in 2023 rekenen op financiële en inhoudelijke ondersteuning van Mooimakers.

  • Een intensief coachingtraject onder begeleiding van Mooimakers gedurende drie jaar. Je neemt verschillende aspecten van zwerfvuil en sluikstort onder de loep en gaat samen met je coach aan de slag.
  • Een project zwerfvuil en sluikstort gedurende twee jaar. Je focust op de aanpak van enkele probleemlocaties of fracties zoals peuken of hondenpoep. 
  • Een vuilnisbakkenplan gedurende twee jaar. Je brengt alle vuilnisbakken op het grondgebied in kaart en voert de nodige aanpassingen uit op het vlak van capaciteit, lediging, inwerpopening… 

Vanaf 2 januari tot en met 28 februari 2023 kan je hiervoor opnieuw online een aanvraag indienen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Schrijf je in voor één van de twee digitale infosessies op 12 of 17 januari en ontdek welke ondersteuning je kan krijgen.

Silke Smekens