Gepubliceerd op: 01-07-2024

Wie volgt Mark Andries (VLAIO) op als Overheidsmanager van het Jaar? De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) reikt al meer dan twintig jaar de prijs uit voor de Overheidsmanager van het Jaar. In november 2024 kiest de raad van bestuur van het VVBB de laureaat voor dit jaar. De raad van bestuur bestaat uit academici van alle Vlaamse universiteiten die bestuurskunde aanbieden en uit ambtenaren van alle bestuursniveaus.
 

Wie komt in aanmerking?

De VVBB zoekt de mogelijke laureaten in de ruime publieke sector: de klassieke administraties van alle overheidsniveaus; de bijzondere korpsen (leger, politie, justitie); de agentschappen en overheidsbedrijven; de sociale en culturele instellingen die van overheden afhankelijk zijn.
 

Dien een kandidatuur in

Tot en met maandag 9 september 2024 kan je kandidaturen indienen van mensen waarvan je vindt dat ze in aanmerking komen voor deze prijs. Het is niet de bedoeling dat je jezelf voorstelt. De academici uit de raad van besturen maken vervolgens per kandidaat een dossier, op basis van een informele informatieronde bij de stakeholders in en rond de organisatie. Op basis van deze informatieronde maken de academici uit de raad van bestuur een beperkte shortlist op, waaruit de volledige raad van bestuur een keuze maakt. 

Ken je iemand binnen je lokaal bestuur - of een andere stad, gemeente, politiezone,... - die deze mooie titel verdient? Ontdek alle info over Overheidsmanager van het Jaar 2024
 

Jong overheidstalent

Voor de derde keer gaat de VVBB ook op zoek naar het Nederlandstalig Jong Overheidstalent van het JaarMet deze prijs wil de VVBB de aanwezige vernieuwing en dynamiek binnen de overheid in de kijker plaatsen, door het jonge talent dat deze vernieuwing en dynamiek symboliseert binnen de overheid in de aandacht (en de bloemetjes) te zetten.