Gepubliceerd op: 04-05-2022

Iedereen wordt momenteel geconfronteerd met hoge energieprijzen. Sommige burgers moeten hun thermostaat op 16 graden zetten, anderen nemen kortere douches allemaal maatregelen om de impact van de stijgende energieprijzen te verkleinen. Als stad of gemeente kan je jouw burgers helpen door samen met Fluvius gratis Energiefit-sessies te organiseren. Een bijkomend voordeel is dat je door het goed inlichten van burgers rond energetische renovaties er voor kan zorgen dat jouw burgers mee helpen aan het behalen van onder andere de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant en het Lokaal Energie- en Klimaatpact.

Wat zijn Energiefitsessies?

Tijdens Energiefitsessies krijgen de inwoners van jouw stad of gemeente meer te weten over hoe ze snel energie kunnen besparen, ook zonder zware investeringen. Daarnaast krijgen ze ook tips en tricks om grondiger en gerichter te BENOveren en kunnen ze leren over hoe duurzame verplaatsingen hun tijd én geld kan besparen. Dergelijke sessies zijn gratis voor iedereen.

Fluvius biedt vier verschillende types sessies aan telkens met een verschillende focus. Zo zijn er de Bouwfit-dagen die bedoeld zijn voor inwoners met bouw- of verbouwplannen. Je kan je inwoners ook specifiek informeren over snelle energiebesparing. Een derde optie is speciaal gericht naar huiseigenaars die hun woning energiezuiniger of comfortabeler willen maken, deze optie bevat verschillende interessante sessies gaande van isolatie tot zonnepanelen en ventilatie. Tot slot kan je ook dieper ingaan op duurzame mobiliteit.

 

Energiefitsessies mogelijk maken in jouw gemeente

Als gemeente kan je dergelijke sessies organiseren door contact op te nemen met Fluvius, zelf dien je te zorgen voor:

·       Een geschikte en vlot bereikbare locatie waar de nodige audiovisuele ondersteuning aanwezig is;

·       De aankondiging van de Energiefit-sessie bij jouw inwoners. Fluvius bezorgt jou de nodige templates, tekst- en beeldmateriaal

Fluvius verzorgt de inhoud van de sessie (lesgever en lesmateriaal) en de inschrijvingsmodule.

 

Wil je dus jouw inwoners ondersteunen? Raadpleeg dat zeker de Energiefitsessies-website van Fluvius. Vind je hier geen antwoord op je vragen, stuur dan een mailtje naar benoveren@fluvius.be