Auteur:

Gepubliceerd op: 27-04-2023

Het LIFE-programma, het Europees programma voor milieu en klimaat, heeft haar jaarlijkse projectoproepen voor het LIFE-subprogramma Climate Change gelanceerd op 18 april 2023. De projectoproepen zijn te vinden op het Funding and Tenders Portal. Daar kan je ook een FAQ-sectie vinden en zoeken naar partners voor uw project. Deadline om in te dienen is 21 september. De oproepen voor Clean Energy Transistion (CET) worden verwacht op 11 mei.

Om potentiële aanvragers te helpen bij de opmaak van hun voorstellen, heeft de Europese Commissie (CINEA) ondersteunend materiaal (handleidingen, partner search tools, FAQs) op de LIFE-website geplaatst. CINEA organiseerde in april ook een reeks infodagen over de LIFE-oproepen. Op de website van deze infodagen hebben ze ook een virtuele networking tool opgericht, waar je 1-op-1 meetings met potentiële partners kan inplannen en partner searches op de marketplace kunt bekijken en zelf toevoegen.

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) is het Vlaams contactpunt voor LIFE Climate Change. In geval van vragen, geef het EU-financieringsteam van VEKA dan zeker een seintje via veka.eufinanciering@vlaanderen.be
Wil je een concreet idee bespreken of ben je op zoek naar partners, leg je voorstel ook even voor aan Netwerk Klimaat via het aanmeldloket voor subsidies.

 

Leen Van der Meeren