Gepubliceerd op: 13-05-2024

Op 17 oktober 2024 is het weer zover: de YOUCA Action Day (Youth for Change and Action) Action Day staat voor de deur. Dit is hét moment waarop 15.000 jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel hun schoolbanken inruilen voor een dag op de werkvloer. Hun verdienste van €60 gaat naar waardevolle jongerenprojecten in Burundi en Gaza.

Dit grote aantal scholieren gaat op zoek naar een job voor één dag om hun steun te betuigen aan jongeren wereldwijd die te maken hebben met ernstige maatschappelijke uitdagingen. Deze werkgelegenheidskansen worden jaarlijks royaal aangeboden door bedrijven, sociale organisaties en overheidsinstanties die willen bijdragen aan dit krachtige jongereninitiatief. In een wereld die voortdurend verandert, realiseren steeds meer jongeren zich dat hun stem laten horen van essentieel belang is.

Om deze enthousiaste wereldverbeteraars de kans te geven hun steentje bij te dragen op de YOUCA Action Day, zijn er natuurlijk extra werkgevers nodig die een of meerdere plaatsen aanbieden. Is jouw stad of gemeente geïnteresseerd om een van deze 15.000 jongeren in dienst te nemen? Ontdek alle praktische info.