Auteur:

Gepubliceerd op: 25-08-2021

Het Europees Comité van de regio’s (CoR) en de OESO verspreiden samen deze survey in kader van het Building Energy Efficiency in Cities and Regions programma van de OESO. Hiermee verzamelen ze informatie over beleid, data en de belangrijkste trends bij energie-efficiëntie in gebouwen. Jullie reactie kan bijdragen aan een internationaal overzicht dat beleidsmakers informeert. Zo kan waardevolle kennis over koolstofvrij bouwen internationaal gedeeld worden.  

De survey verzamelt informatie en data rond het beleid, de belangrijkste obstakels, de gekende good practices en de huidige stand van zaken op het gebied van energie-efficiëntie in gebouwen. Alle steden en gemeenten, ongeacht hoever ze staan in dit proces van decarbonisatie, worden uitgenodigd aan deze survey deel te nemen. De survey is beschikbaar tot 3 september 2021

Steden en gemeenten hebben een uitgewezen rol om decarbonisatie van gebouwen te promoten. Dit omdat ze zelf eigenaar zijn van een aantal openbare gebouwen én omdat ze een hefboomeffect hebben via specifieke beleidsinstrumenten. Ook nationale overheden hebben een vitale rol, want deze kunnen de ambitieuze acties van steden en gemeenten mogelijk maken door rekening te houden met lokale en regionale factoren en door capaciteitsopbouw te ondersteunen. 

De vragenlijst en meer informatie kan je online terugvinden.

Litse Depuydt