©PAKT Antwerpen
©PAKT Antwerpen

Auteur:

Gepubliceerd op: 08-02-2021

VIBE, Bond Beter Leefmilieu, VRP, KU Leuven en ABBLO vzw slaan de handen ineen voor het inspirerende voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’. Daarvoor zijn ze op zoek naar ambitieuze stedenbouwkundige projecten in België om in het boek op te nemen.

De nieuwe publicatie moet het voorbeeldenboek in Vlaanderen worden over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning. Natuurlijk doorspekt met concrete voorbeelden. Daarom lanceren VIBE en partners in crime een oproep bij gemeenten, opdrachtgevers, ontwerpbureaus, ontwikkelaars en burgercollectieven. Een onafhankelijke jury screent de ingediende dossiers.

Deelnemen kan eenvoudig door een kandidaatdossier in te dienen. Je vult hiervoor dit sjabloon (download) in. Het dossier bestaat uit een samenhangend pdf-bestand van max. 10 MB en telt 5 pagina’s. Iedere kandidaat kan maximaal drie projecten indienen. Heeft je project een bijzondere focus? Vermeld dit dan zeker in je dossier. Uiteraard selecteert de jury enkel de projecten met een hoog ambitie- en integratieniveau.

 Ben je betrokken bij de totstandkoming van een toekomstbestendig stedenbouwkundig project? Stuur dan voor 31 maart 2021 jouw kandidaatdossier naar boek@vibe.be en maak kans op de prestigieuze prijs die tijdens de boeklancering (najaar 2021) wordt uitgereikt.

Meer informatie over de projectoproep kan je hier terugvinden.

Xavier Buijs