Gepubliceerd op: 27-02-2020

Ben je op zoek naar begeleiding om je participatief budget optimaal in te zetten? De Proximity campagne van Be Planet biedt een hapklaar programma van 8 stappen om het participatief budget van je gemeente op te krikken en optimaal te besteden. Be Planet organiseert onder andere een projectoproep voor transitie-initiatieven van A tot Z. Er wordt een mobilisatiecampagne opgezet waardoor bedrijven, ondernemers en burgers duurzame projecten kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld een financiële gift of vrijwilligerswerk. Zo wordt een zelfversterkend ecosysteem van lokale changemakers gecreëerd die bouwen aan een duurzame toekomst in uw gemeente.

Steden en gemeenten spelen een sleutelrol in de ecologische transitie en de strijd tegen de klimaatverandering. Samenwerking is de sleutel tot succes en noodzakelijk om de impact te vergroten. De Proximity-campagne zorgt ervoor dat iedereen een bijdrage kan leveren volgens zijn of haar middelen of wensen. Elke deelnemende actor maakt deel uit van een dynamisch ecosysteem. De campagne is ook een middel om financiële en/of materiële middelen te werven, om mensen de handen uit de mouwen te laten steken en om burgers en organisaties die lokaal actief zijn te mobiliseren, ten voordele van burgerprojecten.

Wil jij Proximity in jouw stad of gemeente lanceren? Stel je kandidaat vóór 1 april door een mail te sturen naar info@proximitybelgium.be.

Meer info op www.proximitybelgium.be of via het nummer 02 893 09 11.