Slimme dienstverlening

Gepubliceerd op: 14-05-2019

Big data, blockchain en internet of things zullen een stevige impact hebben op lokale besturen. Daarom doen de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de VVSG een appel naar de Vlaamse Regering om samen met de lokale besturen en andere actoren een strategische visie uit te werken. Enkel op die manier kunnen de lokale besturen in de toekomst de toenemende eisen rond digitalisering het hoofd bieden en relevant blijven voor de burgers en ondernemingen.

Data en technologie maken het eenvoudiger om lokaal beleid voor te bereiden en te ondersteunen, de dienstverlening beter te organiseren en de samenwerking met verschillende partners op te volgen en te evalueren. Die evolutie is zeker nog niet ten einde. De digitale ontwikkelingen en de maatschappelijke impact ervan stellen de lokale besturen echter voor grote uitdagingen.

De VVSG en de SERV zullen hun beleidsaanbevelingen uiteenzetten bij de Vlaamse overheid. Ze willen hiermee een krachtig, gezamenlijk signaal uitsturen naar de volgende Vlaamse regering om het thema hoog op de beleidsagenda te plaatsen. In het VVSG-verkiezingmemorandum lees je alvast meer over de VVSG- aanbevelingen.

Meer informatie bij Nathalie Dumarey en Ward Van Hal.