Gepubliceerd op: 14-05-2019

Klimaatbeleid is niet zomaar een hot topic. Vanuit het principe Think global, act local zijn we ervan overtuigd dat het lokale niveau de plaats bij uitstek is om vorm te geven aan de klimaattransitie. De eerste stappen zijn trouwens al gezet. De burgemeesters gaan daarover in debat op de Klimaatdag, en tonen het gezamenlijke engagement van de lokale besturen. Zij zijn dan ook onze eregasten en nemen volledig gratis deel!

Debat

Mieck Vos, algemeen directeur van de VVSG, gaat in gesprek met een aantal prominente burgemeesters over ambitie op lokaal niveau en over het VVSG-duurzaamheidspactBart Tommelein (Oostende), Christoph D'Haese (Aalst), Hans Bonte (Vilvoorde) en Wim Dries (Genk) zijn van de partij. Daarna volgt een korte reflectie door Kyra en Anuna (Youth for climate), Annemie Bollen (SERV) en Jan Verheeke (Minaraad).

Publieksactie: duurzaamheidspact

Tijdens de publieksactie op de middag nodigen we alle burgemeesters uit om het gezamenlijke engagement van de lokale besturen in de kijker te zetten. We tonen er aan de wereld dat het lokale niveau de voortrekker is in het traject naar de klimaatdoelstellingen van 2050, en onderschrijven zo het duurzaamheidspact. Daar hoor je heel binnenkort veel meer over.

Inschrijven als burgemeester?

Volledig programma en inschrijving: www.klimaatdag.be. Vermeld 'Gratis burgemeester' als referentie bij je inschrijving. Vervang je je burgemeester? Vermeld dat 'Vervanging gratis burgemeester' als referentie.