Auteur:

Gepubliceerd op: 27-04-2023

Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) heeft een uitgebreid aanbod op vlak van energiebesparing en -opwekking voor het gemeentelijk patrimonium. Een lokaal bestuur dat zelf niet de tijd of capaciteit heeft om bestekken te schrijven, kan zich door het VEB laten ontzorgen (naast mogelijke andere opties, bvb. een mogelijk aanbod via de streekintercommunales). Het VEB is een verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid en heeft als missie de publieke sector te ontzorgen naar een duurzamer en efficiënter energiebeheer.

Om hun aanbod nog beter bekend te maken organiseert VEB de komende 2 maanden een aantal roadshows speciaal voor lokale besturen. Naast de vele raamcontracten wordt ook aandacht besteed aan de energiedatabank Terra. De roadshows gaan door in elke provincie, je kan ook elders aansluiten als die datum je niet past. Ook VVSG Netwerk Klimaat verzorgt een bijdrage.

Dit ontzorgingsaanbod wordt des te relevanter nu de Vlaamse overheid de eerste stappen zette om de dienstverlening van de distrubutienetbeheerder naar de eigen vennoten op dat vlak in te perken.

Kris Moonen