Auteur:

Gepubliceerd op: 29-04-2020

Apart Together is een studie van een onderzoeksconsortium van Europese universiteiten gecoördineerd door de Universiteit van Gent. De studie wil de impact meten van COVID-19 op het welzijn van mensen met een migratie-achtergrond en vluchtelingen. Het onderzoek bestaat uit een online-survey voor +16-jarigen, vertaald in 27 talen en wordt in 10 Europese landen verspreid (België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Griekenland, Nederland, Spanje, Portugal, VK en Zweden). De onderzoekers van de UGent vragen aan lokale besturen om de survey mee te helpen te verspreiden. 

De studie heeft volgende doelstellingen:

  • beter begrijpen hoe mensen met een migratie-achtergrond en vluchtelingen de psychosociale impact van COVID-19 ervaren,
  • hoe ze zich informeren,
  • hoe ze omgaan met uitdagingen die zich hebben voorgedaan.

De inzichten uit de enquête zullen worden gebruikt om beleidsmakers, zorgverleners en organisaties te informeren over hoe zij mensen met een migratie-achtergrond en vluchtelingen tijdens en na deze pandemie beter kunnen ondersteunen. De resultaten en aanbevelingen van deze studie zullen verspreid worden via rapporten, website en sociale media. 

Sabine Van Cauwenberge