Digibanken

Auteur:

Gepubliceerd op: 30-03-2022

De Vlaamse overheid wil kwetsbare groepen meekrijgen in de digitaliseringsgolf door de oprichting van digibanken in Vlaanderen. Na 4 succesvolle oproeprondes lanceert het Departement Werk en Sociale Economie een laatste indieningsronde die loopt tot en met 27 oktober 2022.

Hoe een digibank starten?

Wil je een digibank te starten in je regio? Dien dan een aanvraag voor de oproep implementatietraject in. Deze oproep voorziet ondersteuning voor de effectieve opstart en uitvoering van lokale digibankprojecten vanuit een geformaliseerd partnerschap en een gedeelde samenwerkingsstrategie. De oproep implementatietraject wordt in de loop van 2022 nog 1 keer opengesteld:

  • ronde 5: 12 september tot 27 oktober 2022

De voorbije maanden was er ook een oproep voortraject. Hiervan wordt geen extra ronde meer voorzien. Lees hier meer informatie over de duur, subsidie en handleiding van de oproep implementatietraject.

Op 1 februari schoten de eerste 6 digibanken in Vlaanderen uit de startblokken. Tegelijkertijd startten 29 potentiële digibanken aan een voorbereidend traject van 4 maanden om hun digibank-idee op te zetten. Hoe verloopt het traject? En welke tips hebben ze voor organisaties die ook een digibank willen opstarten? Ontdek hier de verhalen van 4 digibanken en 5 potentiële digibanken.

Op 17 februari vond een online infosessie over het deze oproep plaats. Wil je deze infosessie herbekijken? Bekijk de video of raadpleeg de presentatie.

Meer informatie en contact

Joke Van Dyck