Afbeelding  opleiding integriteitscoöridnator

Auteur:

Gepubliceerd op: 14-05-2019

Vanaf september organiseert de VVSG in samenwerking met Diverscity en Governance & Integrity België een modulaire opleiding tot integriteitscoördinator. Modulair, omdat de aparte modules op zich staan, en ook autonoom gevolgd kunnen worden.

Het woord ‘integriteit’ klinkt gewichtig, maar komt erop neer dat medewerkers zo goed mogelijke beslissingen nemen, en in staat worden gesteld zo zorgvuldig mogelijk te handelen. De opleiding tot integriteitscoördinator begeleidt medewerkers en hun organisaties om de organisatie zo in te richten dat medewerkers hierin worden ondersteund en beschermd. De deelnemers leren op een effectieve manier te werken aan het behouden en vergroten van deze integriteit.

Via een examen in juni kun je een certificaat van integriteitscoördinator behalen. Het examen is enkel toegankelijk voor deelnemers die zijn geslaagd voor de kennistoetsen en de vaardigheidstesten per module. Daarnaast kunnen verschillende opleidingsonderdelen apart worden gevolgd en kan je per module een afzonderlijk certificaat bekomen.


Benieuwd? Ontdek de verschillende modules en hoe je kunt inschrijven. 

Nele De Cat