Auteur:

Gepubliceerd op: 02-03-2023

OCMW's kunnen ook dit voorjaar rekenen op Solentra voor een uitgebreid en nieuw opleidings- en bijstandaanbod over het begeleiden van vluchtelingen.

Nieuw in het aanbod zijn de volgende vier thematische opleidingen. Deze opleidingen zijn bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers van OCMW’s of in opdracht van OCMW’s die al enige basiskennis hebben van de psychosociale impact van migratie, maar nood hebben aan meer kennis over specifieke thema’s en/of hun vaardigheden willen versterken in bepaalde situaties. Allen zijn te volgen op meerdere data en (online) locaties.

Ben je nieuw in het begeleiden van vluchtelingen of op zoek naar diepgaandere inzichten of ondersteuning op maat? Bekijk dan ook zeker het gratis aanbod op vraag. Alle informatie over dit aanbod vindt je op het kennisnetwerk.

  • E-learning voor starters: 'Bouw vertrouwen en neem de vlucht vooruit'
  • E-learning ‘Bouw vertrouwen en neem de vlucht vooruit’ (met 4 intervisies)
  • Intervisies
  • Community Based Consultaties (CBC)
  • Helpdesk voor hulpverleners

Via haar opleidingsaanbod reikt Solentra kennis en tools aan om trauma en andere psychische problemen te herkennen en er op een gepaste manier mee om te gaan. Zo wil Solentra OCMW-medewerkers ondersteunen om een goede werkrelatie met de doelgroep op te bouwen en tegelijk de slaagkansen op integratie van mensen met een vluchtelingenachtergrond te bevorderen. De opleidingen zijn gratis dankzij de financiële steun van AMIF en POD Maatschappelijke Integratie.

 

Nele Timmermans