Auteur:

Gepubliceerd op: 08-05-2020

In het kader van de exitstrategie voorziet Kind en Gezin herbruikbare mondmaskers voor de sector kinderopvang. Ze zijn bedoeld voor kinderbegeleiders en verantwoordelijken om te gebruiken in contact met ouders tijdens breng – en haalmomenten en in contact met en andere volwassenen. Concreet gaat het om een éénmalige levering van twee herbruikbare mondmaskers per medewerker: kinderbegeleider / onthaalouder / verantwoordelijke.

De VVSG wil haar oprechte blijk van dank uiten aan de verschillende lokale besturen en organisatoren die als afhaaldepot mee instaan voor de verdeling van de mondmaskers aan lokale kinderopvangvoorzieningen: Stad Aalst, Stad Deinze, Sint-Niklaas, OCMW-vereniging De Blauwe Lelie Brugge, OCMW Schoten, Stad Mechelen, Stad Turnhout, gemeente Peer, gemeente Maasmechelen,  DIV IGO Leuven. Ook dank aan PIVO Vlaams Brabant en Limburgs Steunpunt Kinderopvang om dit samen met ons mogelijk te maken. 

De VVSG ervaart een grote solidariteit en blijvende inzet bij alle medewerkers van de lokale besturen. Samen tegen corona #Zorglokaal #heldenindezorg 

Charlien Hoffman