Auteur:

Gepubliceerd op: 10-01-2022

Mijn Mooie Straat is het alles-in-een platform van Mooimakers. Lokale besturen kunnen er hun werking voor meer openbare netheid digitaliseren en verder professionaliseren. Sinds midden december is Mijn Mooie Straat uitgebreid met een app voor burgers en vrijwilligers overal in Vlaanderen.
Zo kunnen inwoners met de app eenvoudig sluikstort of zwerfvuil melden. Vrijwillers die zwerfvuil opruimen kunnen hun activiteiten invoeren op de app waardoor je als bestuur weet waar ze aan het opruimen zijn.
 
Dankzij de Mijn Mooie Straat-app kan een lokaal bestuur op een efficiënte manier samen met de inwoners strijden tegen sluikstort, schade en vandalisme. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe beter je als gemeente de problemen in kaart kunt brengen en de voortgang kunt opvolgen.

Om alle steden en gemeenten de kans te geven zich helemaal te verdiepen in Mijn Mooie Straat, beperkt Mooimakers voorlopig de communicatie nog tot de lokale besturen zodat ze zelf kunnen kiezen hoe sterk ze de app promoten. Pas later in het voorjaar voert Mooimakers de communicatie over de app op naar het ganse publiek.  

Meer informatie over de app en Mijn Mooie Straat? 
Surf naar de website van Mooimakers of neem contact op met Mooimakers via hallo@mijnmooiestraat.be.

De app promoten bij vrijwilligers en inwoners?
Download de handige mediakit op mijnmooiestraat.be/mediakit voor het nodige beeldmateriaal en teksten. Geschikt voor (online) nieuwsberichten en social media. 

Silke Smekens